Benzinho – World Cinema Amsterdam 2018

World Cinema Amsterdam 2018

TuBenzino filmssen 16 -25 augustus is het weer tijd voor World Cinema Amsterdam, het filmfestival voor de mooiste, leukste en meest bijzondere films die het afgelopen jaar in Latijns-Amerika, Azië en Afrika zijn gemaakt – films die je laten zien, voelen en ervaren hoe het leven elders is. En als je nog iets meer over de film wilt weten, vraag het de regisseur zelf, want veel van hen zijn aanwezig tijdens het festival.

GUSTAVO PIZZI | BRAZILIË, URUGUAY | 2017 | 95′ | PORTUGEES GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD

Even buiten Rio de Janeiro woont het gezin van Irene, haar man Klaus en hun vier zonen – een huishouden van Jan Steen. Er is van alles stuk, maar geld om het te laten repareren is er niet. Toch vormen ze een warm en liefdevol gezin. Maar er gaat wel van alles veranderen, vooral voor Irene. Ze staat op het punt alsnog haar middelbareschooldiploma te halen en, nog veel ingrijpender, haar oudste zoon Fernando gaat het huis verlaten. Hij is een getalenteerd handballer die voor een profclub is Duitsland gaat spelen. Irene is apetrots op haar zoon, maar tegelijk verdrietig.

Regisseur Gustavo Pizzi, in 2011 te gast bij WCA met zijn film Riscado, schreef het grotendeel op eigen ervaringen gebaseerde scenario samen met zijn ex-vrouw, hoofdrolspeelster Karine Teles; een even universeel als innemend verhaal over de liefde van ouders voor hun kinderen en hoe moeilijk het is ze los te laten.

Distributie: 23 augustus door September Film

Koop kaarten online of klik hier voor meer informatie over de film Benzinho

 

Check Also

Maria Rita - Voz e Piano

Maria Rita Voz e Piano – 1 SEP 2018 Amsterdam

Nu de eerste grote shows van haar tournee ‘Amor e Música’ er begin dit jaar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com