Liquid Truth (Aos teus olhos) – World Cinema Amsterdam 2018

World Cinema Amsterdam 2018

Liquid TruthTussen 16 -25 augustus is het weer tijd voor World Cinema Amsterdam, het filmfestival voor de mooiste, leukste en meest bijzondere films die het afgelopen jaar in Latijns-Amerika, Azië en Afrika zijn gemaakt – films die je laten zien, voelen en ervaren hoe het leven elders is. En als je nog iets meer over de film wilt weten, vraag het de regisseur zelf, want veel van hen zijn aanwezig tijdens het festival.

CAROLINA JABOR | BRAZILIË | 2017 | 87′ | PORTUGEES GEPSPROKEN | ENGELS ONDERTITELD | NEDERLANDSE PREMIÈRE

Hij lijkt zo weggelopen uit Baywatch, de goedgebouwde en populaire zweminstructeur Rubens, die in een klein Braziliaans stadje enthousiast en met veel inzet zijn leerlingen in het zwembad begeleidt. Een high-five, een arm om de schouder, Rubens heeft een hands-on-aanpak bij het motiveren van zijn pupillen. Zijn collega-instructeurs kennen echter ook een andere kant van hem; zo maakt hij er geen geheim van graag naar foto’s op social media te kijken van schaars geklede jonge meisjes. Op een dag beschuldigt zijn leerling Alex hem van onfatsoenlijk gedrag. Zolang er geen duidelijk bewijs is, wacht Rubens’ chef met het inschakelen van de autoriteiten, maar de moeder van de jongen laat de boel escaleren door Rubens publiekelijk via Facebook en Instagram aan de schandpaal te nagelen.

Regisseur Carolina Jabor behandelt heel genuanceerd twee heikele kwesties: de delicate omgang tussen leraar en leerling, en de invloed die social media hebben op ons moreel kompas. Het leverde haar tot dusverre vier filmprijzen op.

Koop kaarten online of klik hier voor meer informatie over de film Liquid Truth (Aos teus olhos)

Check Also

Maria Rita - Voz e Piano

Maria Rita Voz e Piano – 1 SEP 2018 Amsterdam

Nu de eerste grote shows van haar tournee ‘Amor e Música’ er begin dit jaar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com